Radar har värvat Niclas Hansson som Senior Rådgivare

Niclas Hansson

Analys- och rådgivningsföretaget Radar Group har rekryterat Niclas Hansson som senior rådgivare. Niclas har forskarbakgrund, lång erfarenhet från tech-industrin och kommer närmast från en strategisk ledningsgruppsroll på TietoEvry.

Radar är Nordens ledande leverantör av lokala och datadrivna insikter samt rådgivning för IT- och tech-leverantörer, investerare i IT-branschen och beslutsfattare från privat- eller offentlig sektor. Radars rådgivning har under många år haft en ökande efterfrågan och accelererar nu för att kunna möta kundernas behov.

– Det nordiska IT-ekosystemet förändras fort och påverkas tydligt av både industriell utveckling och det osäkra omvärldsläget. Därför är behovet av lokalt förankrad rådgivning och beslutsstöd större än någonsin, säger Hans Werner, VD på Radar Group.

 

STÄRKER RADARS KOMPETENS OCH LEVERANSFÖRMÅGA

För att stärka Radars kompetens och leveransförmåga inom strategisk rådgivning och beslutsstöd har Niclas Hansson värvats som senior rådgivare och chef för ett av Radars rådgivar-team. Niclas har forskarbakgrund och kommer nu från 17 år hos IT-leverantören TietoEvry, senast i rollen som Head of Business Strategy. Han har lång erfarenhet av strategi- och affärsutveckling hos IT-leverantörer, men också av att driva digital transformation och innovation hos företag i bland annat tillverknings- och fordonsindustrin.

– Jag har haft förmånen att träffa Niclas i hans tidigare roller och imponerats över hans förmåga att driva utveckling och förändring. Det känns otroligt glädjande att han nu blir en del av vårt team och kan bidra med sin kompetens och sin erfarenhet till våra kunder, säger Freddie Rinderud, Head of Advisory Services på Radar Group.

 

FOKUS PÅ STRATEGI-UTVECKLING, – RÅDGIVNING OCH BESLUTSSTÖD

Niclas börjar hos Radar Group idag och kommer att arbeta med strategiutveckling, strategisk rådgivning och beslutsstöd för styrelser, beslutsfattare och ägare.

– Jag har alltid arbetat med affärstransformation och förändring i olika former. På så vis har Radars rådgivning, insikter och data varit en naturlig del i mitt dagliga arbete. Det känns otroligt spännande att nu få vara en del av Radar-teamet och vara med och driva utvecklingen inom det digitala området i Norden, säger Niclas Hansson.

Kontakt:

Kontakt:
Iselin Paulsen