Om Radar

Vi är Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-branschen. Vi levererar insikter, rådgivning, strategiutveckling, olika digitala tjänster och event till våra över 14 000 medlemmar.

arrow
om oss radar

Det här är Radar

Radar är ett litet men starkt team av analytiker och rådgivare som tack vare 16 års expertis och spetskompetens kan titulera oss som Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-ekosystemets alla aktörer.

Hos oss gör varje medarbetare skillnad. Vi tror på att mångfald och jämställdhet är den rätta vägen till en bättre arbetsmiljö med bra sammanhållning och en trevlig atmosfär på arbetsplatsen – något som vi får bekräftat varje dag.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Tack vare den öppna planlösningen på kontoret så kan vi känna tillhörighet även när vi alla är upptagna med viktiga arbetsuppgifter som kräver 100 procent fokus.

Om du är intresserad av att veta mer om Radar eller om du har vägarna förbi – tveka inte på att kontakta oss, så bjuder vi upp dig på en fika.

Kontakta oss

arrow
om oss radar
om oss radar
om oss radar

Varför finns vi?

Vi får ibland frågan varför vi skriver eller tar upp de saker som vi gör i våra rapporter och i vår rådgivning. Svaret är både enkelt och komplicerat på en sådan fråga.

Det enkla svaret är att vi levererar mot våra kunder med lokala förutsättningar med syfte att göra dem bättre och mer konkurrenskraftiga än övriga. Det skiljer Radar från globala alternativ, som i bästa fall tar ett globalt branschperspektiv som utgångspunkt för sina analyser och råd.

Det mer komplicerade svaret bygger på vad som verkligen påverkar IT-situationen i länder som Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island när IT betyder alltmer för produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft, och därmed den ekonomiska utvecklingen – men också vice versa – det vill säga hur IT berörs av ekonomisk utveckling.

om oss

Varför vaknar vi på morgonen?

Vi på Radar vaknar för att kunna vara med och bidra till att våra kunder gör färre misstag som följs av negativa resultat, samtidigt som det medför ökad konkurrenskraft, effektivitet, lönsamhet och minskade kostnader.

Vi möjliggör evidensbaserat beslutsfattande genom våra datadrivna insikter, vår välbeprövade och effektiva metodik, breda expertis och vårt höga lokala värde. Vårt otroligt starka och drivna team arbetar ständigt med att bearbeta historiskt insamlade data kombinerat med analyser av miljontals aktuella datapunkter för att ta fram- och förse våra kunder med handlingskraftiga insikter – som är väsentliga både idag och imorgon.

– För fem år sedan beskrev Radar hur IT- och teknikområdet blivit en allt viktigare komponent i den maktkamp som utvecklas mellan USA och Kina.
– För fyra år sedan skrev Radar om kopplingen mellan teknik, energi, kompetens och möjligheter för bolag och länder att bli dominanta i sin nisch eller som nation.
– För tre år sedan predicerade Radar energikrisen som just nu råder.

Radar är det självklara valet för att fatta bra beslut med positiva kort- och långsiktiga resultat.

om oss
om oss
om oss

...och det här är hur vi hjälper dig:

Radar hjälper IT-ekosystemets alla aktörer att fatta insiktsfulla beslut vid rätt tidpunkt. Våra datadrivna insikter och verktyg hjälper er att utvecklas och lyckas med ert uppdrag i den digitala framtiden. 

Genom att kombinera data och analys med erfarenhet och metodik gör vi det möjligt för dig som leverantör eller beslutsfattare inom IT- eller Tech att styra med datadrivna insikter.

Med Radars unika position som trovärdig och oberoende part skapar vi värde för IT-ekosystemet genom att leverera rapporter och nyckeltal, digitala verktyg, samt strategisk rådgivning och event.

Kontakta oss

arrow

Jobba på Radar

För att trivas hos oss krävs det att du är allmänbildad, nyfiken och vill utvecklas. Du får gärna vara en person som tenderar att lära dig ”lite om allt” och som inte nöjer dig med att bara veta svaret utan att veta ”varför”.

Radar är Nordens ledande leverantör av datadriven insikt om IT-ekosystemet. Bland våra kunder finns en majoritet av de största IT-bolagen, mindre IT-leverantörer, riskkapitalbolag och IT-köpande organisationer i både privat- och offentlig sektor.

Grunden för Radars affär är vår abonnemangsbaserade Insiktshub där vi varje år publicerar ett hundratal rapporter, analyser och andra beslutsunderlag. Utöver detta levererar vi bland annat kundunika rapporter, nyckeltalsanalyser, avtalsrevisioner, upphandlingsstöd samt kvalificerad strategisk- och operativ rådgivning.

Radar är ett privatägt tjänsteföretag som i dagsläget sysselsätter ett litet men starkt team. Bolaget har en stabil ekonomi med hög lönsamhet och befinner sig i en mycket stark tillväxt- och utvecklingsfas.

Se våra lediga tjänster

arrow

Kontakta oss om du har några frågor