Om Radar

Vi Àr Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-branschen. Vi levererar insikter, rÄdgivning, strategiutveckling, olika digitala tjÀnster och event till vÄra över 14 000 medlemmar.

arrow

Det hÀr Àr Radar

Radar Ă€r ett litet men starkt team av analytiker och rĂ„dgivare som tack vare 16 Ă„rs expertis och spetskompetens kan titulera oss som Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-ekosystemets alla aktörer. Hos oss gör varje medarbetare skillnad. Vi tror pĂ„ att mĂ„ngfald och jĂ€mstĂ€lldhet Ă€r den rĂ€tta vĂ€gen till en bĂ€ttre arbetsmiljö med bra sammanhĂ„llning och en trevlig atmosfĂ€r pĂ„ arbetsplatsen – nĂ„got som vi fĂ„r bekrĂ€ftat varje dag.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Tack vare den öppna planlösningen pĂ„ kontoret sĂ„ kan vi kĂ€nna tillhörighet Ă€ven nĂ€r vi alla Ă€r upptagna med viktiga arbetsuppgifter som krĂ€ver 100 procent fokus. Om du Ă€r intresserad av att veta mer om Radar eller om du har vĂ€garna förbi – tveka inte pĂ„ att kontakta oss, sĂ„ bjuder vi upp dig pĂ„ en fika.

Kontakta oss

arrow

© radar 2

© radar 1

Varför finns vi?

Vi fÄr ibland frÄgan varför vi skriver eller tar upp de saker som vi gör i vÄra rapporter och i vÄr rÄdgivning. Svaret Àr bÄde enkelt och komplicerat pÄ en sÄdan frÄga. Det enkla svaret Àr att vi levererar mot vÄra kunder med lokala förutsÀttningar med syfte att göra dem bÀttre och mer konkurrenskraftiga Àn övriga. Det skiljer Radar frÄn globala alternativ, som i bÀsta fall tar ett globalt branschperspektiv som utgÄngspunkt för sina analyser och rÄd.
 
Det mer komplicerade svaret bygger pĂ„ vad som verkligen pĂ„verkar IT-situationen i lĂ€nder som Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island nĂ€r IT betyder alltmer för produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft, och dĂ€rmed den ekonomiska utvecklingen – men ocksĂ„ vice versa – det vill sĂ€ga hur IT berörs av ekonomisk utveckling.

Varför vaknar vi pÄ morgonen?

Vi pĂ„ Radar vaknar för att kunna vara med och bidra till att vĂ„ra kunder gör fĂ€rre misstag som följs av negativa resultat, samtidigt som det medför ökad konkurrenskraft, effektivitet, lönsamhet och minskade kostnader. Vi möjliggör evidensbaserat beslutsfattande genom vĂ„ra datadrivna insikter, vĂ„r vĂ€lbeprövade och effektiva metodik, breda expertis och vĂ„rt höga lokala vĂ€rde. VĂ„rt otroligt starka och drivna team arbetar stĂ€ndigt med att bearbeta historiskt insamlade data kombinerat med analyser av miljontals aktuella datapunkter för att ta fram- och förse vĂ„ra kunder med handlingskraftiga insikter – som Ă€r vĂ€sentliga bĂ„de idag och imorgon. – För fem Ă„r sedan beskrev Radar hur IT- och teknikomrĂ„det blivit en allt viktigare komponent i den maktkamp som utvecklas mellan USA och Kina.
 
– För fyra Ă„r sedan skrev Radar om kopplingen mellan teknik, energi, kompetens och möjligheter för bolag och lĂ€nder att bli dominanta i sin nisch eller som nation. – För tre Ă„r sedan predicerade Radar energikrisen som just nu rĂ„der. Radar Ă€r det sjĂ€lvklara valet för att fatta bra beslut med positiva kort- och lĂ„ngsiktiga resultat.

© Unsplash carlos coronado

© Unsplash tom ohlin

...och det hÀr Àr hur vi hjÀlper dig:

Radar hjÀlper IT-ekosystemets alla aktörer att fatta insiktsfulla beslut vid rÀtt tidpunkt. VÄra datadrivna insikter och verktyg hjÀlper er att utvecklas och lyckas med ert uppdrag i den digitala framtiden.  Genom att kombinera data och analys med erfarenhet och metodik gör vi det möjligt för dig som leverantör eller beslutsfattare inom IT- eller Tech att styra med datadrivna insikter.
 
Med Radars unika position som trovÀrdig och oberoende part skapar vi vÀrde för IT-ekosystemet genom att leverera rapporter och nyckeltal, digitala verktyg, samt strategisk rÄdgivning och event.

Kontakta oss

arrow

Senaste pressmeddelanden

Pressrelease

20 maj

Skatteverket vÀljer Radar Group som leverantör av regional rÄdgivning samt omvÀrldsbevakningstjÀnst

arrowarrow

Pressrelease

15 mar

Nya insikter frÄn Radar: Den svenska hotbilden och cybersÀkerhetsmognad för svenska verksamheter

arrowarrow

Pressrelease

27 feb

Radar Group ny samarbetspartner till Styrelseakademien

arrowarrow

Pressrelease

21 feb

Radar i nytt strategiskt samarbete med Nordlo

arrowarrow

Pressrelease

18 jan

Radar Summit West i Göteborg den 25 januari med nya insikter för it-beslutsfattare

arrowarrow

Pressrelease

04 dec

Radar förstÀrker teamet med Joakim Djurberg som marknadsanalytiker

arrowarrow

Pressrelease

28 nov

NY RAPPORT: INDUSTRIELL UTVECKLING GER ÖKNING I IT-BUDGETERNA FÖR 2024

arrowarrow

Pressrelease

06 nov

Radar Summit 9 november: Utmaningar och möjligheter för IT- och tech i en svÄr geopolitisk situation

arrowarrow

Pressrelease

13 sep

Euvic vÀljer Radar som strategisk analyspartner

arrowarrow

Pressrelease

21 jun

Hans Werner utsedd till arbetande styrelsesordförande och Magnus Eriksson som ny VD för Sverige

arrowarrow

Pressrelease

21 jun

Radars leverantörskvalitet: KundvÀrde och hög kundnöjdhet

arrowarrow

Pressrelease

08 jun

Skatteverket förlÀnger ramavtal med Radar

arrowarrow

Pressrelease

18 apr

Radar Group appoints Iselin Paulsen as PR Director

arrowarrow

Pressrelease

17 apr

Stian Brekke ansatt som administrerende direktĂžr i Radar Norge

arrowarrow

Pressrelease

13 apr

Radar Group appoints Stian Brekke as CEO of Radar Norway

arrowarrow

Pressrelease

23 jan

RADAR GROUP STÄRKER SIN POSITION YTTERLIGARE GENOM ATT FÖRVÄRVA SOURCINGBOLAG

arrowarrow

Pressrelease

23 dec

RADAR EXPANDERAR UTOMLANDS – LANSERAR I NORGE

arrowarrow

Pressrelease

10 nov

State of the Nation 2023, nu slÀpper Radar spaning för kommande Äret

arrowarrow

Pressrelease

24 okt

OMVÄRLDSANALYS FÖR SVERIGES ALLA KOMMUNER

arrowarrow

Pressrelease

22 sep

Radar har vÀrvat Niclas Hansson som Senior RÄdgivare

arrowarrow

Pressrelease

20 sep

Universiteten och högskolorna omvÀrldsbevakar med Radar

arrowarrow

Pressrelease

20 sep

Radar och Truesec lanserar ny rapport: Cyberhoten i Sverige

arrowarrow

Pressrelease

11 aug

Radar framtidssatsar med förnyat varumÀrke

arrowarrow

© Unsplash mike kienle

Jobba pÄ Radar

För att trivas hos oss krĂ€vs det att du Ă€r allmĂ€nbildad, nyfiken och vill utvecklas. Du fĂ„r gĂ€rna vara en person som tenderar att lĂ€ra dig ”lite om allt” och som inte nöjer dig med att bara veta svaret utan att veta ”varför”. Radar Ă€r Nordens ledande leverantör av datadriven insikt om IT-ekosystemet. Bland vĂ„ra kunder finns en majoritet av de största IT-bolagen, mindre IT-leverantörer, riskkapitalbolag och IT-köpande organisationer i bĂ„de privat- och offentlig sektor.
 
Grunden för Radars affÀr Àr vÄr abonnemangsbaserade Insiktshub dÀr vi varje Är publicerar ett hundratal rapporter, analyser och andra beslutsunderlag. Utöver detta levererar vi bland annat kundunika rapporter, nyckeltalsanalyser, avtalsrevisioner, upphandlingsstöd samt kvalificerad strategisk- och operativ rÄdgivning. Radar Àr ett privatÀgt tjÀnsteföretag som i dagslÀget sysselsÀtter ett litet men starkt team. Bolaget har en stabil ekonomi med hög lönsamhet och befinner sig i en mycket stark tillvÀxt- och utvecklingsfas.

Se vÄra lediga tjÀnster

arrow

Kontakta oss om du har nÄgra frÄgor