Om Radar

Vi Àr Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-branschen. Vi levererar insikter, rÄdgivning, strategiutveckling, olika digitala tjÀnster och event till vÄra över 14 000 medlemmar.

arrow
om oss radar

Det hÀr Àr Radar

Radar Ă€r ett litet men starkt team av analytiker och rĂ„dgivare som tack vare 16 Ă„rs expertis och spetskompetens kan titulera oss som Nordens ledande leverantör av lokala- och oberoende datadrivna insikter för IT-ekosystemets alla aktörer. Hos oss gör varje medarbetare skillnad. Vi tror pĂ„ att mĂ„ngfald och jĂ€mstĂ€lldhet Ă€r den rĂ€tta vĂ€gen till en bĂ€ttre arbetsmiljö med bra sammanhĂ„llning och en trevlig atmosfĂ€r pĂ„ arbetsplatsen – nĂ„got som vi fĂ„r bekrĂ€ftat varje dag. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Tack vare den öppna planlösningen pĂ„ kontoret sĂ„ kan vi kĂ€nna tillhörighet Ă€ven nĂ€r vi alla Ă€r upptagna med viktiga arbetsuppgifter som krĂ€ver 100 procent fokus. Om du Ă€r intresserad av att veta mer om Radar eller om du har vĂ€garna förbi – tveka inte pĂ„ att kontakta oss, sĂ„ bjuder vi upp dig pĂ„ en fika.

Kontakta oss

arrow
om oss radar
om oss radar
om oss radar

Varför finns vi?

Vi fĂ„r ibland frĂ„gan varför vi skriver eller tar upp de saker som vi gör i vĂ„ra rapporter och i vĂ„r rĂ„dgivning. Svaret Ă€r bĂ„de enkelt och komplicerat pĂ„ en sĂ„dan frĂ„ga. Det enkla svaret Ă€r att vi levererar mot vĂ„ra kunder med lokala förutsĂ€ttningar med syfte att göra dem bĂ€ttre och mer konkurrenskraftiga Ă€n övriga. Det skiljer Radar frĂ„n globala alternativ, som i bĂ€sta fall tar ett globalt branschperspektiv som utgĂ„ngspunkt för sina analyser och rĂ„d. Det mer komplicerade svaret bygger pĂ„ vad som verkligen pĂ„verkar IT-situationen i lĂ€nder som Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island nĂ€r IT betyder alltmer för produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft, och dĂ€rmed den ekonomiska utvecklingen – men ocksĂ„ vice versa – det vill sĂ€ga hur IT berörs av ekonomisk utveckling.

om oss

Varför vaknar vi pÄ morgonen?

Vi pĂ„ Radar vaknar för att kunna vara med och bidra till att vĂ„ra kunder gör fĂ€rre misstag som följs av negativa resultat, samtidigt som det medför ökad konkurrenskraft, effektivitet, lönsamhet och minskade kostnader. Vi möjliggör evidensbaserat beslutsfattande genom vĂ„ra datadrivna insikter, vĂ„r vĂ€lbeprövade och effektiva metodik, breda expertis och vĂ„rt höga lokala vĂ€rde. VĂ„rt otroligt starka och drivna team arbetar stĂ€ndigt med att bearbeta historiskt insamlade data kombinerat med analyser av miljontals aktuella datapunkter för att ta fram- och förse vĂ„ra kunder med handlingskraftiga insikter – som Ă€r vĂ€sentliga bĂ„de idag och imorgon. – För fem Ă„r sedan beskrev Radar hur IT- och teknikomrĂ„det blivit en allt viktigare komponent i den maktkamp som utvecklas mellan USA och Kina. – För fyra Ă„r sedan skrev Radar om kopplingen mellan teknik, energi, kompetens och möjligheter för bolag och lĂ€nder att bli dominanta i sin nisch eller som nation. – För tre Ă„r sedan predicerade Radar energikrisen som just nu rĂ„der. Radar Ă€r det sjĂ€lvklara valet för att fatta bra beslut med positiva kort- och lĂ„ngsiktiga resultat.

om oss
om oss
om oss

...och det hÀr Àr hur vi hjÀlper dig:

Radar hjÀlper IT-ekosystemets alla aktörer att fatta insiktsfulla beslut vid rÀtt tidpunkt. VÄra datadrivna insikter och verktyg hjÀlper er att utvecklas och lyckas med ert uppdrag i den digitala framtiden.  Genom att kombinera data och analys med erfarenhet och metodik gör vi det möjligt för dig som leverantör eller beslutsfattare inom IT- eller Tech att styra med datadrivna insikter. Med Radars unika position som trovÀrdig och oberoende part skapar vi vÀrde för IT-ekosystemet genom att leverera rapporter och nyckeltal, digitala verktyg, samt strategisk rÄdgivning och event.

Kontakta oss

arrow
analys
analys

Jobba pÄ Radar

För att trivas hos oss krĂ€vs det att du Ă€r allmĂ€nbildad, nyfiken och vill utvecklas. Du fĂ„r gĂ€rna vara en person som tenderar att lĂ€ra dig ”lite om allt” och som inte nöjer dig med att bara veta svaret utan att veta ”varför”. Radar Ă€r Nordens ledande leverantör av datadriven insikt om IT-ekosystemet. Bland vĂ„ra kunder finns en majoritet av de största IT-bolagen, mindre IT-leverantörer, riskkapitalbolag och IT-köpande organisationer i bĂ„de privat- och offentlig sektor. Grunden för Radars affĂ€r Ă€r vĂ„r abonnemangsbaserade Insiktshub dĂ€r vi varje Ă„r publicerar ett hundratal rapporter, analyser och andra beslutsunderlag. Utöver detta levererar vi bland annat kundunika rapporter, nyckeltalsanalyser, avtalsrevisioner, upphandlingsstöd samt kvalificerad strategisk- och operativ rĂ„dgivning. Radar Ă€r ett privatĂ€gt tjĂ€nsteföretag som i dagslĂ€get sysselsĂ€tter ett litet men starkt team. Bolaget har en stabil ekonomi med hög lönsamhet och befinner sig i en mycket stark tillvĂ€xt- och utvecklingsfas.

Se vÄra lediga tjÀnster

arrow

Kontakta oss om du har nÄgra frÄgor