Radar Group ny samarbetspartner till Styrelseakademien

Cybersäkerhet är en styrelsefråga

vd Styrelsesakademin, Håkan Broman

VD på Styrelsesakademien, Håkan Broman.

För att stärka svenska styrelsers kompetens inom it och cybersäkerhet har Styrelseakademien valt Radar Group som ny samarbetspartner.

–  Radar Group besitter spetskunskaper inom områden som de flesta styrelser behöver bli vassare på. Jag ser mycket fram emot vårt samarbete, säger Håkan Broman, vd, Styrelseakademien.

Styrelseakademien har under många år systematiskt verkat för utvecklingen av svenskt styrelsearbete i företag och organisationer. Ett led i detta är att samarbeta strategiskt med utvalda partners. Nu har Styrelseakademien inlett ett samarbete med Radar Group som är Nordens ledande leverantör av lokala datadrivna insikter där de stöttar beslutsfattare med data, analys och rådgivning för att de ska fatta bättre beslut relaterade till IT. Håkan Broman hoppas att detta till exempel ska leda till en ökad medvetenhet hos Styrelseakademiens medlemmar om vikten av att stärka cybersäkerheten i de verksamheter de har styrelseuppdrag för.

– Det går inte längre att blunda för den skada som cyberattacker kan orsaka, det visar senaste tidens händelser. Ansvaret för att skydda företagen från detta ligger hos styrelsen, då måste de också ha den kompetens som krävs för att kunna göra sitt jobb. Cybersäkerhet är en styrelsefråga, säger han.

Hans Werner, Radar Groups grundare, menar att majoriteten av svenska företag inte är tillräckligt förberedda att möta dagens digitala hot, ej heller att ta tillvara digitaliseringens möjligheter.

– Mätningar vi gjort visar att endast fyra företag av tio i Sverige ligger på rätt cybersäkerhetsnivå för att möta dagens hotbild. Det betyder att sex av tio inte är det, vilket är både tråkigt och onödigt eftersom det finns så mycket hjälp till självhjälp att få på det här området, säger han.

Hans Werner ser fram emot att få lyfta dessa frågor som ett led i partnerskapet.

–  Vi har en självpåtagen roll där vi vill vara med och påverka och utveckla Sverige. Med det vill vi också vara med och påverka och utveckla beslutsfattandet runt de här viktiga frågorna. Sedan ser vi fram emot att kunna vara ett stöd och hjälp där det finns behov. Vi kommer bland annat att jobba med webinars som det är gratis för Styrelseakademiens medlemmar att ansluta sig till. Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna lyfta de här frågorna till en så stor publik som möjligt, säger han.

Om Radar:

Radar specialiserar sig på insiktsfulla analyser och vägledning för att hjälpa organisationer att navigera genom komplexa ekonomiska och teknologiska landskap. Radar betjänar över 14 000 kunder i Norden och grundades 2007 av Hans Werner. Vi följer underliggande regulatorisk utveckling, marknadsutveckling och teknologitrender som påverkar grunden för IT-verksamheter. Radar har cirka 25 anställda med huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt kontor i Göteborg och Oslo. Läs mer på https://radargrp.com.

Kontakta oss

Kontakta oss
Iselin Paulsen